Home Forsikring Sådan får du den billigste bilforsikring

Sådan får du den billigste bilforsikring

3152
0
bilforsikring

Som bilejer kan du ikke komme udenom en bilforsikring. Det er nemlig et lovkrav, at du som minimum tegner en ansvarsforsikring. Det er dog risikabelt udelukkende at tegne en ansvarsforsikring, og derfor vil de fleste bilejere også skulle forholde sig til købet af en bilforsikring, når de står og skal købe ny bil.

Men der kan være stor forskel med hensyn til prisen på bilforsikringer hos de forskellige selskaber – ofte er der tale om flere tusinde kroners forskel.

Men hvad er en bilforsikring? Se videoen så du kan stille de rigtige spørgsmål

Alder og bil påvirker prisen

Der er flere faktorer, som spiller ind på prisen på din bilforsikring, og dermed også flere faktorer, du skal være opmærksom på, når du søger en billig bilforsikring. Noget af det, der først og fremmest påvirker prisen på din bilforsikring, er bilens alder, model og stand. Det er altid dyrere at tegne forsikring til en spritny bil end til en gammel bil af den simple grund, at det koster mere at udbedre skaderne på en ny bil end en gammel bil. Hvis du vil have en billig bilforsikring kan det derfor være en idé at have dette forhold in mente, inden du køber bil. Du kan altså spare en del penge ved blot at købe en brugt bil frem for en helt ny.

Læs mere på Informeo.dk

En anden vigtig faktor i forhold til prisen på din bilforsikring er din egen alder. Som ny bilist, der ikke har så mange kilometer på vejene i bagagen, er der større risiko for, at du pådrager bilen skader, og derfor stiger prisen på din forsikring, desto ældre du er. Du har ikke haft mulighed for at opbygge anciennitet som forsikringskunde, og det er desværre et faktum, der er svært at komme udenom. Overvej i stedet, om du kan nøjes med en brugt bil, så du har mulighed for at bringe forsikringsprisen ned på denne måde.

Undersøg din mulighed for samlerabat

Et andet godt tip til at opnå en billig bilforsikring er at samle dine forsikringer på ét sted, det vil sige i samme selskab. Det er et tip, som både erfarne og nye/unge bilister kan benytte sig af. Hvis du allerede har indboforsikring og eksempelvis rejseforsikring hos det samme selskab, så undersøg muligheden for at tegne en bilforsikring og eventuelt andre forsikringer samme sted. Gør du det, kan du få det, der kaldes en ”samlerabat”, hvor forsikringsselskabet så at sige “belønner” dig for at samle alle dine forsikringer hos netop dem. Det kan bringe prisen markant ned.

Sammenlign tilbud fra flere selskaber

Sidst men ikke mindst gør du klogt i at sammenligne priser og vilkår fra flere forsikringsselskaber. Der er forskellige sider på nettet som indhenter tilbud for dig, men du kan også tage personlig kontakt til forsikringsselskaberne og få et mere individuelt pristilbud. Jo grundigere, du er i dit forarbejde, desto større chance er der for, at du får en billig bilforsikring.