Home Forsikring Billig ansvarsforsikring: Find den lovpligtige ansvarsforsikring til en god pris

Billig ansvarsforsikring: Find den lovpligtige ansvarsforsikring til en god pris

2668
0
ansvarsforsikring

Hvis du ejer et køretøj eller et dyr, er det lovpligtigt at have en ansvarsforsikring. Det kan være, hvis du ejer en hund eller en hest, så er det dit ansvar at anskaffe dig en ansvarsforsikring, hvis hunden pådrager skade på andre. En ansvarsforsikring dækker, når du er ansvarlig for en skade, og derfor skal give en erstatning til en anden person. Med en ansvarsforsikring vil du selv skulle betale en lille anpart i form af en selvrisiko, og derefter vil forsikringen hjælpe dig med erstatningen.

Hvorfor skal man have en ansvarsforsikring?

Man skal have en ansvarsforsikring, da man skal kunne stå til ansvar for sine handlinger. Det siger selvfølgelig sig selv, at man ikke pådrager nogen skade med vilje, men uanset hvad så er det alligevel dit ansvar, til trods for at du ikke har gjort det med vilje. Man har derfor valgt at gøre ansvarsforsikringen til lovpligtig, idet alle skal kunne få erstatning, hvis de er ude for et uheld.

Hvis du kører i bil og ender med at være skyld i færdselsuheld, så er det dig, der skal kunne give en erstatning til modparten. Det kan være, at der sket skade på den modkørendes bil, eller der er sket personskade. Dette erstattes med ansvarsforsikringen, hvor forsikringen vil gå ind og betale erstatningen. Man har gjort den lovpligtig, da alle har ret til at få erstatning. Med en lovpligtig ansvarsforsikring sørger man for, at alle kan få erstatningen udbetalt, da det ikke er alle, der har mulighed for selv at betale erstatning til de medvirkende personer i et færdselsuheld eksempelvis.

Det er derfor ikke kun vigtigt og det mest ansvarsfulde at have en ansvarsforsikring, det er simpelhent også lovpligtigt, hvorfor du ikke kan komme uden om den, hvis du ejer en bil, motorcykel eller knallert eller har en hest eller hund.

Hvor finder man en billig ansvarsforsikring?

Du kan finde en billig ansvarsforsikring, hvis du vælger at tegne den i forbindelse med en anden forsikring. Typisk vil man tegne en ansvarsforsikring i forbindelse med en kaskoforsikring, idet en ansvarsforsikring ikke dækker dig og din bil i et uheld, den dækker udelukkende kun den erstatning, som du står til ansvar for på andres biler eller på personer.

En billig ansvarsforsikring handler også om, hvad den skal dække, da prisen varierer meget i forhold til, hvad du står til ansvar for: Er det en bil eller en hund? Det er meget vigtigt at oplyse dette til forsikringsselskabet, så du får den rette ansvarsforsikring. Derudover vil du kunne tegne en billig ansvarsforsikring, når du tegner en dyreforsikring eller kaskoforsikring, hvor man oftest kan spare lidt penge, når disse er samlet.

Forskellige ansvarsforsikringer

Det er vigtigt at slå fast, at der findes forskellige ansvarsforsikringer. Det kommer altså an på, hvad du har ansvaret over, når du skal finde en passende ansvarsforsikring. Prisen varierer derfor også meget, da det kommer an på, om det er en ansvarsforsikring til bilen eller en ansvarsforsikring til din hund.

Der er derfor mange forskellige ansvarsforsikringer, og du vil også skulle have flere forskellige, hvis du både ejer en bil og en hund.

Hvad dækker en ansvarsforsikring?

Hvis vi tager udgangspunkt i, at du tegner en ansvarsforsikring til bilen, så vil den dække personskader og skader på bilen til den medvirkende i uheldet. Det vil sige, en ansvarsforsikring betaler det, som du bliver gjort til erstatningsansvarlig overfor. Den sørger for, at du ikke står med erstatningen helt selv, men derimod hjælper den dig med erstatning, hvis du står til ansvar for ulykken.

Der kan også være tilfælde, hvor du mener, at du ikke er ansvarlig, men modparten peger på dig som den ansvarlige. I dette tilfælde vil en ansvarsforsikring også undersøge sagen, så du ikke bliver gjort til ansvarlig for noget, du ikke har været skyld i.

En ansvarsforsikring dækker derfor skader, som du pådrager andre, hvor det ikke er med vilje. Det vil sige, at den ikke dækker skader på dig selv, din bil eller dine passagerer. Vi anbefaler derfor, at du altid har en ekstraforsikring i form af en kaskoforsikring eller en anden bilforsikring, så både du og dine medpassagerer er dækket, hvis I kommer ud for et uheld – for dette dækker en ansvarsforsikring ikke.