Home Forsikring Billig ejerskifteforsikring: Er den vigtig?

Billig ejerskifteforsikring: Er den vigtig?

2028
0
billig ejerskifteforsikring

En ejerskifteforsikring kan spare dig for rigtig mange penge, så uanset prisen vil det være en billig ejerskifteforsikring i det store billede. Når du skal vælge en ejerskifteforsikring, skal du selvfølgelig være opmærksom på prisen, og hvad den dækker, da dette oftest går hånd i hånd. Vi har lavet en lille guide til, hvordan du vælger en billig ejerskifteforsikring, og hvorfor en ejerskifteforsikring er så vigtig for dig.

Hvad er en ejerskifteforsikring?

Hvis man ikke har købt et hus eller lejlighed før, så har man måske slet ikke sat sig ind i, hvad en ejerskifteforsikring er. Men hvis du lige pludselig skal til at købe noget, så opstår vigtigheden i forsikringen, og ikke mindst hvad den indebærer. Når du køber et hus, vil der altid være lavet en tilstandsrapport af eksterne eksperter, som vurderer husets stand.

Alle fejl og mangler skal skrives ind i rapporten, men der kan være fejl eller mangler, som man ikke kan se med det blotte øje. Det er her en ejerskifteforsikring er vigtig for dig og dit nye hus, da denne forsikring betyder, at du kan få erstattet fejl ved dit nye hus, som ikke har stået i rapporten. Dette kan være, hvis huset har ulovlige elinstallationer, som ikke har stået i tilstandsrapporten.

Fejl og mangler, der skrives i tilstandsrapporten, kan du ikke få dækket, da du skriver under på, at du er vidende om dette. Men når der eksempelvis ikke er skrevet noget om elinstallationer, så vil ejerskifteforsikringen dække. Det er derfor en forsikring, som man ikke vil være foruden, når man køber en bolig.

Ejerskifteforsikring – kan det gøres billigt?

Det er en forsikring, hvor prisen afhænger meget af, hvad man dækkes for. Det betyder, at hvis du gerne vil have en billig ejerskifteforsikring, så kan det godt lade sig gøre. Ved en billig ejerskifteforsikring vil du få en standarddækning, som indebærer, at du kan blive dækket for de mest almindelige skjulte fejl.

Hvis du derimod køber et gammelt hus, kan det være en god idé at overveje, om det er nødvendigt at købe en udvidet ejerskifteforsikring. Der kan være lidt flere overraskelser i et gammelt hus end i et helt nybygget et. Vi anbefaler dog uanset hvad, at man køber en ejerskifteforsikring.

Du kan derfor godt finde en billig ejerskifteforsikring, som kan tilpasses til dit nye hus ud fra den allerede eksisterende tilstandsrapport. Det vil være billigere med en ejerskifteforsikring, end hvis du selv skal ind og betale for eksempelvis nye elinstallationer.

En standard ejerskifteforsikring

Typisk vil man vælge en standard ejerskifteforsikring, da den dækker mange ting, som der typisk vil være galt med et hus som for eksempel elinstallationerne, men den vil stadigvæk være en billig ejerskifteforsikring. Det er dog vigtigt at undersøge, hvad der hører ind under det ejerskifteforsikringstilbud, som du har fået, så du er dækket allerbedst.

En standard ejerskifteforsikring vil dække skader ved huset, der ikke har været nævnt af den tidligere ejer. Det kan være alt fra, at en emhætte ikke virker, til at elektriciteten er ulovlig. Man skal blot være opmærksom på, at der vil være nogle ting, der ikke dækkes – hvorfor man kan vælge en udvidet ejerskifteforsikring. Det er i disse tilfælde, at det er nødvendigt at kende din tilstandsrapport godt.

En udvidet ejerskifteforsikring

Med en udvidet ejerskifteforsikring vil du være bedre forsikret. Der vil gælde alle de samme regler som ved en standard ejerskifteforsikring, men derudover vil der være nogle ekstra dækninger som for eksempel skimmelsvamp. Det kan være, at du eksempelvis gerne vil lægge nyt gulv og derfor brækker det gamle op, men i stedet for nogle sunde strøger, så finder du strøger, der er belagt med skimmelsvamp. Dette vil en udvidet ejerskifteforsikring dække, idet skimmelsvampen er opstået, før du flyttede ind i boligen, og fordi det ikke har stået i tilstandsrapporten.

En udvidet ejerskifteforsikring kan derfor gå hen og blive en billig ejerskifteforsikring, hvis du opdager sådanne skader som eksempelvis skimmelsvamp forårsager.

Hvad skal jeg være opmærksom på?

Det er vigtigt at huske på, at det er dig, der er køberen af huset. Det vil sige, at det er dig, som står med hele ansvaret til allersidst, hvis du ikke får sat dig godt nok ind i, hvilken forsikring der er bedst for dig. Når man skal vælge en ejerskifteforsikring, skal man gøre det ud fra tilstandsrapporten. På den måde kan du sikre dig, at du bliver dækket bedst. Det er derfor vigtigt at sætte sig ind i både tilstandsrapporten og forsikringsselskabernes tilbud, inden du vælger, hvilken ejerskifteforsikring, der skal dække dig og dit nye hus.