Home Forsikring Hvorfor er en husforsikring vigtig?

Hvorfor er en husforsikring vigtig?

2004
0
Billig husforsikring

Hvis du ejer et hus, er det meget fornuftigt at vælge en husforsikring til. Det kan nemlig blive rigtig dyrt for dig, hvis du fravælger en husforsikring, i og med der ikke vil være nogen til at hjælpe dig med omkostningerne, hvis der er noget, som går i stykker på dit hus. Vi ved alle sammen, at det er dyrt at have hus, men det bliver endnu dyre uden en forsikring, når der opstår store skader på huset.

Vi har lavet en lille guide, hvor du får gode råd til, hvordan du kan finde en billig husforsikring, der kan dække dit hus. På den måde er du sikker på, at du får nogle penge i erstatning, hvis der opstår noget med huset.

Er indboforsikring og en husforsikring det samme?

Der er mange, som forveksler en indboforsikring med en husforsikring, og derfor kun vælger en af dem. Men det er ikke det samme. En indboforsikring dækker dine genstande inde i huset, mens en husforsikring dækker alt ved dit hus. Det er derfor vigtigt at have begge forsikringer og ikke bare tro, at den ene er nok – for det er den ikke.

Det er ikke lovpligtigt at have en indboforsikring, hvorfor nogle fravælger den. Dette fravalg er en rigtig dårlig idé, da du selv skal erstatte de genstande, som er blevet stjålet, hvis du har indbrud. En husforsikring er heller ikke lovpligtig, men hvis du har lån i huset, vil det typisk være et krav fra banken, at du skal tegne en husforsikring. Det er derfor svært at komme uden om ikke at have en husforsikring, men det er i virkeligheden kun godt, da den virkelig gavner dig som husejer, hvis der opstår en stor skade.

En billig husforsikring

Det er altid muligt at finde en billig husforsikring, da det oftest vurderes ud fra huset som helhed, hvad der skal dækkes og derfor betales. Huset og husforsikringen hænger derfor sammen, da det blandt andet kommer an på husets størrelse og alder, men også beliggenheden kan spille en rolle. Hvis huset for eksempel ligger tæt på hav, sø eller å, vil husforsikringen også være dyre, idet beliggenheden gør den mere udsat for vandskader.

Derudover vil tagets materialer også være med i vurderingen, da prisen også kommer an på tagets kvalitet. Hvis du har købt et hus med stråtag, vil husforsikringen være dyre, end hvis taget var af teglsten, da stråtag vil brænde nemmere og hurtigere end et almindeligt tegltag.

Det er derfor svært at sige, hvad en billig husforsikrings pris er, da det kommer an på husets stand og materialevalg. Men du kan typisk opnå en billig husforsikring, hvis du har et nyt hus lavet af gode kvaliteter, da der derfor er mindre chance for, at der opstår en skade i huset.

Hvad dækker en husforsikring?

Husforsikringens pris afhænger som sagt af husets stand, hvorfor en husforsikring typisk vil dække de samme problemer – det afhænger selvfølgelig også af selvrisikoen, hvad husforsikringen vil dække. Men uanset hvilken husforsikring du vælger, vil den skulle dække skader på huset. Hvis vi skal opstille to ekstreme skader, så kan det blandt andet være vandskader eller brand. Det er i sådanne tilfælde, at det er vigtigt, at man har tegnet en husforsikring, da man ellers står med alle omkostningerne selv.

Det vil sige, at en husforsikring dækker alle skader (alt efter aftale med forsikringsselskabet) på huset. Vi ved alle, hvor meget skade en vandskade kan skabe, hvorfor det er meget vigtigt at tegne en forsikring, så du kan få dækket noget af det tabte. Det kan være en meget dyr fornøjelse, hvis du ikke har en

Synes du, at en husforsikring er dyr?

Man skal tegne rigtig mange forsikringer, og det kan godt løbe op og blive rigtig mange penge, som man giver til selskaberne. Men vi vil anbefale, at du tegner alle de forsikringer, der er nødvendige for dig. Du kan altid tegne flere, hvis behovet opstår, men du behøver jo ikke have en udvidet rejseforsikring, hvis du alligevel ikke skal dyrke ekstrem sport, mens du er på ferie. Du skal derfor ikke kun tegne de forsikringer, der er lovpligtige, men derimod de forsikringer, der er nødvendige for dig.

For at spare penge vil du typisk kunne opnå en samlerabat ved at samle alle dine forsikringer et sted, hvilket vi også anbefaler, hvis det er muligt. Det er nemlig også mere overskueligt for dig, hvis du kun skal betale til ét sted i stedet for mange. Hvis du derfor samler dine forsikringer, vil du også kunne få en billig husforsikring.