Home Forsikring Rejs sikkert med en billig rejseforsikring

Rejs sikkert med en billig rejseforsikring

2921
0
Rejseforsikring

Herhjemme er vi dækket af vores velfærdssystem, der sørger for, at vi ikke skal betale noget, hvis vi bliver syge. Men når vi bevæger os over grænsen og holder ferie i udlandet, så dækker det gule sygesikringsbevis ikke længere. Heldigvis vil du kunne bruge det blå sygesikringsbevis, hvis du er på ferie i Europa, men det er alligevel ikke altid, at det er nok, hvorfor vi anbefaler en billig rejseforsikring. Vi har lavet en lille guide omkring vigtigheden af en rejseforsikring, og hvorfor det er dumt at rejse uden den.

Hvad dækker en rejseforsikring?

En rejseforsikring dækker alle omkostningerne, du har ved et lægebesøg eller på sygehuset, hvis du bliver indlagt. I udlandet betaler du for at kunne ligge i hospitalssengen, hvilket du også vil komme til, hvis du ikke har en rejseforsikring. En rejseforsikring vil betale dette for dig. Det vil sige, at du ikke får nogen udgifter ved at tage til lægen, når du er på ferie.

Ydermere får man også oftest penge tilbage, hvis man bliver syg på ferien, idet man har haft en nedsat rejseoplevelse. Derudover er det også godt have en rejseforsikring i tilfælde af, at du bliver syg inden rejsen eller et nært familiemedlem bliver syg eller går bort, da du kan få pengene tilbage for din planlagte rejse i sådan et tilfælde.

Hvad gør du, hvis du bliver syg i udlandet?

Vi er jo vant til herhjemme, at det ikke koster noget at blive syg, men det kan hurtigt løbe op i udlandet, hvilket en rejseforsikring vil dække, hvis du har tegnet den, inden du tager på ferie. På den måde skal du ikke bekymre dig om omkostningerne, hvis du bliver syg, og derfor må af sted til sygehuset. Du vil kunne rejse mere sikkert, da du også vil handle på dine symptomer, hvis du skulle gå hen og blive meget dårlig.

Hvis du ikke har en rejseforsikring, vil det blå sygesikring selvfølgelig dække nogen steder, men kun hvis du er på et kommunalt sted. Der er nogle omkostninger, som det blå sygesikringskort ikke dækker, hvilket en rejseforsikring så vil dække. Dækningen afhænger derfor meget af, hvilket land du er i, da du kun er dækket på lige fod med en borger fra samme land, hvilket kan variere meget. Vi anbefaler derfor, at man tegner en forsikring. Oftest er en rejseforsikring billig, og den er helt sikkert det værd, hvis I ender i en uheldig situation.

Når du rejser uden for EU, er der også mange steder, der først vil tilse dig, når du har fremvist dine forsikringspapirer. Denne forsikring er derfor meget vigtig for din sikkerhed, når du færdes i udlandet, så du kan få den hjælp, som du behøver, hvis du bliver syg.

En udvidet rejseforsikring

Man kan også få en udvidet rejseforsikring, hvilket man skal have, hvis man skal rejse i en længere periode. Hvis man for eksempel skal rejse i flere måneder, på udlandsophold eller noget tredje, så skal man købe et tillæg til sin rejseforsikring, da du ikke kommer til Danmark igen inden for tre måneder.

Derudover gælder det også, at du skal have en udvidet rejseforsikring, hvis du står på ski eller dyrker ekstremsport. Vi anbefaler, at man altid har en udvidet rejseforsikring, hvis man skal på ski eller andet, da kan være rigtig dyrt at blive hentet på pisten, hvis man ingen rejseforsikring har. Set i det lys så er en rejseforsikring billig.

Hvad koster en rejseforsikring?

Forsikringer er typisk dyre, fordi man føler, at det er penge til et sort hul, lige indtil at man får brug for forsikringen. En rejseforsikring er heldigvis en af de billigere forsikringer, og du kan typisk selv styre prisen en smule. Prisen varierer fra selskab til selskab, men hvis du blot rejser rundt i Europa, kan du sagtens nøjes med en billig rejseforsikring, så vil du stadig være godt dækket, hvis du ender på sygehuet eller må aflyse din rejse på grund af sygdom.

Du kan få en billig rejseforsikring ved at vælge den udvidet del fra, hvis du alligevel aldrig kommer på ski. Derudover kan man sommetider få et tilbud i forbindelse med ens indboforsikring, hvor man får en billig rejseforsikring inkluderet. Det er nemlig oftest sådan, at du også kan samle dine forsikringer et sted, og dermed opnå en billig reseforsikring, idet du får noget samlerabat.