Home Forsikring Dyreforsikring | Er dit kæledyr forsikret?

Dyreforsikring | Er dit kæledyr forsikret?

1376
0

De fleste mennesker er forsikrede – men ofte er menneskets bedste ven ikke. Det offentlige sundhedssystem i Danmark sikrer alle en gratis lægetid, behandlinger og akut hospitalshjælp. Derimod kan blot en tur hos dyrlægen være en bekostelig omgang, der rammer hårdt på pengepungen.

Læs med i denne artikel og bliv klogere på, hvorfor dyreejere vælger at forsikre deres pelsede venner. Ydermere undersøger artiklen også, hvad de forskellige typer dyreforsikringer, der udbydes på markedet, dækker.

Sikr dig mod pludselige bekosteligheder

Det er aldrig til at vide, hvornår uheldet er ude. Ligeså kan det være svært at diagnosticere sit dyr – og derfor kan et besøg hos dyrlægen ende ud i en langt mere omfattende udgift end egentlig forventet.

Alle dyreejere ønsker den bedste behandling for sit dyr. Derfor sluges der ofte økonomiske kameler, når der betales for medicin, behandling og genoptræning af sit kæledyr. Med en dyreforsikring slipper du for at skulle tage stilling til, om der er råd til at gå til dyrlægen, ligesom det ikke går ud over sommerferieopsparingen, når hele familiens dyreven er kommet ud for en ulykke. Specielt operationer og længere behandlingsforløb af et kæledyr kan vælte ejerens økonomi.

I langt de fleste tilfælde er det umuligt at forudse sygdomme, når du første gang møder dit kæledyr, og netop derfor er det så forfærdelig ærgerligt, når det er dit dyr, der rammes. Med en forsikring undgår du usikkerheden fra start. Det skaber nemlig tryghed at vide sig sikker på, at ens dyr altid er sikret den bedste behandling – og at det ikke er den private pung, der skal bære hele byrden.

Forsikr dit dyr personligt

Ligesom forsikringer til mennesker varierer forsikringspakkerne og selvrisikoen også på dyreforsikringer. Nogle dyreforsikringer giver erstatning, hvis dyret bliver syg, andre hvis det bliver skadet. Der findes også ansvarsforsikringer til for eksempel hunde, i tilfælde af at denne gør skade på andre hunde, mennesker eller ting. Der tilbydes også, hos de fleste dyreforsikringsselskaber, en livsforsikring, der sikrer dig erstatning, hvis dit kæledyr går bort.

Først og fremmest skal du vælge din dyreforsikring personligt til dit dyr. Det siger sig selv, at en kat ikke drager nytte af en hesteforsikring – eller omvendt. Der findes en række mulige tillægsforsikringer, der dækker dit kæledyr yderligere end normalen, og som derfor kan være en fordel. Yderligere er betingelserne og dækningen af forsikringen også forskellig fra kæledyr til kæledyr alt efter dens eventuelle behov og risici.

Dit valg af forsikring vil afgøre, hvor meget din forsikring kommer til at koste. Er din forsikringspakke mere omfattende, er den naturligvis dyrere – omvendt er din selvrisiko i samme tilfælde lavere.

Generelt for alle dyreforsikringer

Selvom forsikringstilbuddene er forskellige fra dyr til dyr, er en ting fælles for både hest, fugl, hund, kat, marsvin og kanin: Jo tidligere des bedre. Ligesom med mennesker er forsikringen billigere, bedre og fyldt med flere fordele, når risikoen er lav. Derfor tilbydes de bedste forsikringstilbud oftest kun til de yngste kæledyr.