Home Forsikring Danske studerende nedprioriterer indboforsikringen

Danske studerende nedprioriterer indboforsikringen

2981
0

Når der vinkes farvel til mor og far og siges goddag til nye omgivelser i en tilværelse som studerende, er det for mange unge første gang, at økonomien skal varetages på egen hånd og dermed også første gang, at man selv får ansvaret for at foretage de store økonomiske prioriteringer.

Statistik viser, at cirka hver tredje 21-24-årige ikke har en indboforsikring. At de unge vælger den almene forsikring af indboet fra kan have fatale konsekvenser. I denne artikel undersøges ungdommens forsikringsvaner. Yderligere er artiklen også en hjælp til dig, der bidrager til den sørgelige statistik, da du ved at læse videre kan blive klogere på forsikringstypen – såvel som bevidst om de givne konsekvenser ved uforsikrede skader. 

Indbo… Hvad for noget?

Når du har en indboforsikring, er du sikker på, at dine personlige ejendele er forsikrede. Dette gælder, afhængigt af din forsikring, langt de fleste af dine ejendele; lige fra elektronik, smykker cykler og andet indbo. Så hvis et uheld som for eksempel brand, tyveri og vandskade skulle ske – og dette forvolder skade på dine ting, er du sikret erstatning.

Derudover dækker indboforsikringen dit private erstatningsansvar. Det vil sige, at dit ansvar er forsikret således, at hvis du ved et uheld forvolder skade på en anden eller en andens ting, står du ikke selv med erstatningsansvaret.

Økonomiske konsekvenser ved uheld

10-12% af befolkningen er ikke forsikret – og disse er i høj grad unge under 24 år. Når unge ikke har en forsikring, er det som oftest på grund af én af to ting: Enten har individet ikke været ordentligt informeret, eller også er forsikringen valgt bevidst fra.

Indboforsikringen dækker både private ejendele såvel som det private ansvar. Specielt sidstnævnte er det, der giver langsigtede konsekvenser. Som årsag til en ulykke, der har forvoldt andre skade, står man nemlig til selv at betale skadesomkostninger såvel som erstatning – og det kan blive en voldsomt dyr affære uden den rette forsikring.

At danne sig et overblik – og tage et ansvarligt valg

Faglige, der hver dag oplever uheldige uforsikrede unge, anbefaler indboforsikringen som et minimum. For selvom forsikringer kan være dyre – og forsikringsselskaber kan virke griske – så finder langt de fleste, at konsekvenserne af et uforsikret uheld er langt mere uoverskueligt end et par hundrede kroners forsikringsbetaling om måneden.

Selvom en forsikring givetvis koster penge, behøves det ikke at koste hele SU’en. Når du vælger indboforsikring, er det belejligt at være bevidst om, hvad dine behov er, således at du blot forsikrer de værdier, du selv finder nødvendige at have dækket af forsikringen.